Αποταμιευτικά Προγράμματα

Ασφάλεια Ιδιωτικής Σύνταξης

Παγκόσμιες έρευνες δείχνουν ότι το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων στον ανεπτυγμένο κόσμο είναι τα 80 έτη. Εκτιμάται δε ότι μέχρι το 2050 θα υπάρχουν 3,2 εκατομμύρια αιωνόβιοι σε όλον τον κόσμο! Παρόλο τα ευχάριστα νέα, αντικειμενικά, η μακροβιότητα θεωρείται ευτύχημα εφόσον ζούμε με αξιοπρέπεια και έχουμε εξασφαλίσει τους κατάλληλους οικονομικούς πόρους προκειμένου να μην είμαστε «βάρος» σε κανέναν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους ως συνταξιούχο γιατί όταν είναι γύρω στα 30 πιστεύουν ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να αποταμιεύσουν για την σύνταξη τους και ότι έχουν πολύ χρόνο ακόμα μπροστά τους. Με την πάροδο των ετών συνήθως έχουν ως προτεραιότητα να κάνουν οικογένεια και να φροντίσουν να παρέχουν ότι καλύτερο μπορούν για αυτήν και τότε τα καθημερινά έξοδα έρχονται ως «εμπόδιο» σε αυτή την απόφαση.

Όμως δεν μπορούν να συντρέχουν πάντα οι τέλειες συνθήκες για να ξεκινήσει κάποιος να αποταμιεύει ειδικά για να ενισχύσει την σύνταξη του. Το ασφαλιστικό αποτελεί «πονοκέφαλο» για όλο τον πλανήτη δεδομένου ότι συνεχώς αυξάνονται οι πολίτες που εξακολουθούν να εργάζονται και έχουν ξεπεράσει το όριο των 65 ετών, στην Ελλάδα δε:

 

Η σύνταξη γήρατος (από το 2017 ) πλέον αποτελεί άθροισμα της εθνικής και της ανταποδοτικής σύνταξης . Η εθνική σύνταξη χρηματοδοτείται από το κράτος, ενώ η ανταποδοτική σύνταξη αντιστοιχεί στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και υπολογίζεται βάση των συντάξιμων αποδοχών του χρόνου ασφάλισης και του ποσοστού αναπλήρωσης. H Eθνική σύνταξη έχει οριστεί στα 384 ευρώ μηνιαίως για όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης.

Συνεπώς, αν αναλογιστεί κάποιος ότι για να συγκεντρώσει χρήματα που θα διευκολύνουν ή θα διατηρήσουν το ίδιο και καλύτερο βιοτικό επίπεδο στην περίοδο της συνταξιοδότησης, θα πρέπει να θέσει από πολύ νωρίς έναν ρεαλιστικό στόχο, λαμβάνοντας υπόψιν του βασικούς παραμέτρους όπως είναι ο χρόνος , η πειθαρχεία και η συστηματική αποταμίευση.

Εννοείται ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν τα ανωτέρω χαρακτηριστικά και μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους απρόσκοπτα. Τι γίνεται όμως με τους πολίτες που επιθυμούν να επιλέξουν να αποταμιεύσουν μέσα από ένα ασφαλιστικό προϊόν προκειμένου να φτάσουν στον στόχο τους;

Η ασφαλιστική βιομηχανία  διαθέτει στην αγορά προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν να συγκεντρωθεί ένα ποσό σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σε ποιους απευθύνονται τα ασφαλιστήρια δημιουργίας ιδιωτικής σύνταξης;

Ελάτε να βρούμε τρόπους όπου θα εξασφαλίσετε με αξιοπρέπεια το ευ ζην για εκείνα τα χρόνια, γιατί η ζωή δεν σταματάει στα 67!

Ζητήστε πληροφορίες