Πρωτοβάθμια Περίθαλψη

Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν

Με τον όρο πρωτοβάθμια περίθαλψη εννοούμε τις ιατρικές επισκέψεις, τις διαγνωστικές εξετάσεις που χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποιος προληπτικά ή προγραμματισμένα ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένος σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.Οι προληπτικές εξετάσεις συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση μιας παθολογικής κατάστασης σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι  αμελούν να προγραμματίσουν κάποιον ιατρικό έλεγχο (check up ).

Ενώ  για κάποιους  οι προληπτικές εξετάσεις θεωρούνται  ” ρουτίνα ” για άλλους φαίνεται μη απαραίτητη διαδικασία  εάν δεν έχουν κάποια εμφανή συμτώματα. Ενας  λόγος  που μπορεί να  αποτρέψει  κάποιον  να ελέγξει την κατάστασης της υγείας του, είναι το κόστος των εξετάσεων.

Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν σήμερα αρκετά προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που μπορούν να απορροφήσουν την συμμετοχή του Κοινωνικού Φορέα και ταυτόχρονα δίνουν την δυνατότητα να  πραγματοποιήσει κάποιος τις εξετάσεις  σε  αξιόπιστα διαγνωστικά  κέντρα είτε σε μεγάλα  νοσηλευτικά  ιδρύματα.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση έχουν σώσει κυριολεκτικά πάρα πολλές γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού, άντρες από τον καρκίνο του προστάτη  αλλά και άλλες σοβαρές παθολογικές παθήσεις όπως είναι το ζάχαρο, η υπέρταση, ο καρκίνος του παχέως εντέρου κλπ.

Ζητήστε πληροφορίες